Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Forskare på Handels tävlar om att bli SVERIGES bästa forskningspresentatör

Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan i Stockholm, är uttagen till Finalen i Forskar Grand Prix och kan därmed bli Sveriges bästa forskningspresentatör den 28:de november. Tävlingen handlar om att framföra den mest fängslande, inspirerande och pedagogiska kortpresentationen av sin forskning i Sverige 2017.

Runt om i Sverige har sju deltävlingar avgjorts. Dessutom har en öppen deltävling hållits då alla forskare kunnat skicka in en filmad version av sin presentation.

Lena Lid Falkmans forskning är inriktad på kommunikation, retorik och ledarskap. Hon har skrivit flera böcker om ledarskap och medverkar ofta i media för att kommentera politikers och andra makthavares tal. Hon föreläser både för studenter på Handelshögskolan, på SSE Executive Education och på företag och myndigheter, nationellt och internationellt. 

 I min forskning är jag särskilt fascinerad av just karisma. En karismatisk ledare kan förändra världen till det bättre, men det finns också mörk karisma som kan göra att vi leds fel. Det är ett viktigt ämne idag, och jag tycker att vi alla måste bli bra på att tänka kritiskt! Säger Lena Lid Falkman

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare tävlar om vem som gör den bästa presentationen av sin forskning på mycket kort tid. Tävlingen arrangeras i Sverige av Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden Formas, Forte, Vinnova och Vetenskapsrådet.  

  Det ska bli otroligt spännande att delta i finalen med en presentation om att Karismatiskt ledarskap kräver kritiskt granskande. Det är verkligen en spännande utmaning att presentera forskning på kort tid och göra det engagerande, samtidigt som man sprider spännande kunskap.

Finalen sänds på Youtube i realtid och kommer senare att sändas i UR Play. Tävlingen avgörs av en jury och av publiken som röstar.