Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Öppet seminarium vid Score

Torsdag 31 oktober 2024 kl. 10.00-11.30 gästas Scores öppna seminarium av Andreas Asplén Lundstedt, fil.dr. och forskare på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Varmt välkommen!

Datum: Torsdag 31 oktober 2024
Tid: 10.00 – 11.30
Plats: Score, Frescativägen 14 A, Stockholms universitet

Hur stater organiserar kapacitet att förvandla folk till fall: Den moderna migrationskontrollens uppkomst och juridifiering i Kanada och Sverige

Vem får bli flykting och varför skiljer det sig mellan länder? I decennier har staters försök att styra invandring fokuserat på att försöka välja ”rätt” migranter. Det kräver en byråkratisk kapacitet att omvandla folk till fall, och för detta ändamål har stora myndigheter vuxit fram. Det här seminariet handlar om denna styrrationalitets uppkomst och utveckling i Sverige och Kanada sedan 1960-talet, de skilda flyktingideal som framträtt, och hur invandringens styrning påverkats av att den alltmer flyttat från regeringar och myndigheter till förvaltningsdomstolar. Andreas Asplén Lundstedt presenterar sin avhandling “Desirable Victims: Systems of Refugee Selection in Swedish and Canadian Migration Governing”.

Seminariet hålls på svenska.

www.score.su.se

SIR