Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Bildt medverkar på konferens i Kiev arrangerad av SITE vid Handelshögskolan

Utrikesminister Carl Bildt besöker Ukrainas huvudstad Kiev den 4-5 juni. Syftet är att medverka vid en konferens organiserad av Stiftelsen Östekonomiska institutet vid Handelshögskolan i Stockholm (SITE).

Konferensen “DCFTAs and Beyond - How can the EU contribute to development and welfare in Eastern Partnership countries” fokuserar på de fördjupade frihandelsavtal som Georgien, Moldavien och Ukraina inom kort ska underteckna med EU. Konferensen samlar ledande politiker, forskare, tjänstemän och företrädare för det civila samhället och näringslivet från EU och länderna i regionen. Avsikten är i första hand att bidra till en mer informerad debatt om EU-närmandets potential och utmaningar.

Utöver utrikesminister Carl Bildt medverkar bland andra Ukrainas ekonomiminister Pavlo Sheremeta.

Konferensen arrangeras av Stiftelsen Östekonomiska institutet vid Handelshögskolan i Stockholm (SITE) och Kyiv School of Economics, med stöd från Sveriges och Ukrainas regeringar.

−    SITE är del av ett nätverk av ekonomiska forskningsinstitut i regionen vilket ger oss möjligheten att bidra till kunskapsutveckling och viktiga policy diskussioner både här i Stockholm och i länderna i regionen, vilket naturligtvis är extra viktigt i ett skede när många viktiga ekonomiska reformer ska genomföras säger Torbjörn Becker, chef för SITE.

Besöket blir också ett tillfälle för Carl Bildt att på plats uppdatera sig om läget i landet efter det nyligen genomförda presidentvalet.



−    Samarbetet inom Östliga partnerskapet och de här avtalen innebär unika möjligheter för länderna att närma sig EU. De ger avsevärt bättre villkor för investeringar och handel med EU, som med sina drygt 500 miljoner invånare är den viktigaste marknaden för ett land som Ukraina. Länderna i Baltikum och Centraleuropa har visat vilka positiva effekter ett sådant närmande kan ha säger Carl Bildt.

För ytterligare information, kontakta:

Torbjörn Becker, chef för SITE
torbjorn.becker@hhs.se
+46 704 60 52 52. 

Konferensen om de fördjupade frihandelsavtalen kommer att streamas live på följande adresser:

4 June live stream
5 June live stream

Se hela programmet för konferensen här

Diskussionen kan också följas på Twitter:
#FreeTradeEurope och #InvestInFutureOfUkraine

SSE