Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Norsk-svensk MBA-stipendiat utsedd

Jan Anders Syltern, Veidekke Eiendom blev först att få ett nyinstiftat norsk-svenskt stipendium.

Stipendiet utlyses av Norsk-Svenska Handelskammaren i Stockholm i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och omfattar 18 månaders Executive MBA-studier vid Handelshögskolan i Stockholm till ett värde av 465 000 kronor.

Stipendiet delas ut till nästa generations ledare i syfte att stärka norskt och svenskt näringsliv. Jan Anders Syltern är 35 år, civilingenjör och bor i Trondheim.

Han får stipendiet med bland annat följande jurymotivering:
”Jan Anders är en inspirerande, intelligent och entreprenörsinriktad ledare med stor potential hos Veidekke, ett företag med betydande verksamhet både i Norge och Sverige”.

− Norge är Sveriges största handelspartner och vi hoppas på detta sätt att kunna bidra till en fortsatt utveckling, säger Björn Rosengren, ordförande i Norsk-Svenska Handelskammaren, NSHK.

− Syftet med stipendiet är att främja det norsk-svenska samarbetet och höja kompetensnivån bland nästa generations ledare, säger Lin Lerpold, Handelshögskolan i Stockholm, som också sitter i NSHKs styrelse.

  Vi är både glada och stolta över att vår medarbetare Jan Anders Syltern har tilldelats Norsk-Svenska Handelskammarens stipendium. Han är en mycket god representant för våra kompetenta och ambitiösa medarbetare, säger Arne Giske, koncernchef i Veidekke.

Stipendiejuryn har bestått av Björn Rosengren, ordförande NSHK, Jacob Dalborg, CEO Bonnier Books Nordic, Lin Lerpold, Associate Dean MBA-programmen, Handelshögskolan i Stockholm och Bertil Jacobson, VD NSHK.
   
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karin Wiström, Director SSE MBA, karin.wistrom@hhs.se, 070-651 21 43
Bertil Jacobson, VD, Norsk-Svenska Handelskammaren i Stockholm, bj@nshk.se, 0708-110 160

SSE