Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Studenterna bakom affärsidén SIX Beverages uppmärksammas i Venture Cup

Handelsstudenterna Fritz Rabeler och Lukas von Bregmer med affärsidén SIX Beverages uppmärksammas i vårens omgång av entreprenörskapstävlingen Venture Cup.

 Idag avgörs regionfinalen för Venture Cup Öst där de har chans att vinna 25 000 kr i sin kategori och ytterligare 100 000 kr som totalvinnare.

Det är inte sällan som affärsidéerna från Handelshögskolan går vidare till final i tävlingen. I höstas såg vi Macaco’s och Pluggaonline bland de nominerade där Pluggaonline tog hem priset i sin kategori.

Personerna bakom idén är förutom Lukas von Grebmer, Fritz Rabeler även Tsvetislav Georgiev och John Wilken. Deras affärsidé är en dryck som vid konsumtion accelererar hjärnans aktivitet och ökar koncentrationen.

− Du vet känslan när du har druckit fem koppar kaffe? Jag tror att det var den känslan som startade tankarna på vår affärsidé. Det blir ännu tydligare när man druckit energidryck och känner sig hektiskt och nervös, inte alls fokuserad. Sommaren 2013 brainstormade vi om olika lösningar men det hela tog riktig fart först när Tsvetislav och John kom in med sin entusiasm för att verkligen bygga något, säger Fritz Rabeler.

Vi önskar team SIX Beverages lycka till med sin affärsidé!

SSE