Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Disciplinärenden på Handelshögskolan

I en rapport från Universitetskanslerämbetet idag framgår att antalet disciplinärenden på Handelshögskolan ökat kraftigt jämfört med förra året. 

Under 2014 vidtog Handelshögskolan disciplinära åtgärder mot 23 studenter, jämfört med 8 studenter 2013. Av dessa blev 5 studenter avstängda och 18 varnade. Siffrorna visar antalet studenter och inte antalet ärenden; i ett ärende kan tre till fyra studenter vara berörda. Ökningen avspeglar en striktare hållning mot fusk.

− Vi har nolltolerans mot fusk. Organisationen har uppmärksammats på denna hållning och vi samarbetar för att identifiera fusk. Jag har valt att hålla en mycket hård linje i disciplinfall, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm. Det är viktigt att signalera att Handelshögskolan är en plats där ingen tolererar fusk och att otillbörliga medel inte är ett sätt att ta sig fram i livet.

Handelshögskolan lyder inte under högskoleförordningen men har ändå valt att ha mycket stränga regler för disciplinärenden, t ex har högskolan relegation som påföljd vilket i stort sett är unikt för universitet och högskolor i Sverige.

Rapporten i sin helhet finns att läsa här.

 

SSE