Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

SSE Business Lab välkomnar Mojo Stocks och Qyre till sitt inkubatorprogram

Appar som förenklar vardagen i två nischade branscher kännetecknar de nya bolagen som accepterats in i företagsinkubatorn SSE Business Lab, som drivs av Handelshögskolan i Stockholm.

Sonja Nasehi, Mojo Stocks, och Toby Jacobs, Victor Rheborg och Michael Starck, Qyre

Den 1 mars flyttade ytterligare två bolag in på de 400 kvm som SSE Business Lab har i den kreativa mötesplatsen A house i gamla Arkitekturskolans byggnader. Bolagen som klarade de tuffa kraven för vårens antagning var Mojo Stocks som drivs av Sonja Nasehi och Qyre med teamet Toby Jacobs, Victor Rheborg och Michael Starck bakom sig.

Mojo Stocks är en snygg, intelligent och enkel app som lär dig hur man handlar med aktier. Den hjälper till att bygga en ekonomisk frihet som gör att man med tiden kan ha hela sin privatekonomi i fickan. Mojo Stocks samarbetar med Tink och Morningstar så att man kan göra initierade val. Man kan testa att handla med aktier utan riktiga pengar innan man börjar investera för framtiden, allt direkt i appen.

Qyre är ett unikt verktyg som effektiviserar rekrytering, hantering och projektledning av frilansare inom TV-, film- och reklamproduktion. Oavsett yrkesroll eller storlek på projekt så jobbar Qyre's algoritm och tjänst för att underlätta vardagen för de som verkar i branschen. Man kan boka, förhandla, kommunicera och fakturera - allt på samma plattform - så att tid och resurser kan frigöras åt att skapa mer fantastiskt innehåll.

- Vi är mycket glada över att anta två bolag av sådan hög kvalitet. Grundarna har erfarenhet inom sina respektive branscher, och apparna de båda tagit fram förenklar vardagen för deras användare. Det ska bli spännande att följa deras resa, säger Julia Delin, tf VD på SSE Business Lab.

Nästa antagningstillfälle till inkubatorn är den 20 augusti och du har möjlighet att söka om du är student, alumn eller fakultet kopplad till Handelshögskolan i Stockholm. Mer information finns på hemsidan, se länk till höger.

Om SSE Business Lab
SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubator. Tre program bedrivs inom ramen för SSE Business Lab, Initiate, Activate och Incubate och vänder sig till studenter, alumner och fakultet kopplade till Handelshögskolan. Inom programmen får entreprenörer hjälp med coachning, mentorskap, workshops och ett nätverk av ledare, partners och investerare.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Julia Delin, tf VD för SSE Business Lab
E-post: julia.delin@hhs.se
Telefon: 073-724 94 12

SSE