Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

SSE Business Lab’s startups tog hem vinsten på Business Challenge

I tävlingen Business Challenge på Grand Hotel tog tre företag från Handelshögskolans företagsinkubator, SSE Business Lab, hem både första, andra och tredje plats.

Till vinnare av tävlingen ’Bästa företag’ utsågs av juryn företaget Pop Fruits, på andra och tredje plats kom företagen Qasa och Vilth.  

Läs mer om företagen här:

Popfruits (Fryst frukt på pinne)  

Qasa (förmedling av bostäder i andra hand)

Vilth: Vi bygger en helhetslösning för rapportering, kommunikation och betalning kring jakt. Det handlar om att jägare ska få jaga - att inte längre ägna en massa tid med administration. 


Om Business Challenge

Business Challenge samlar unga entreprenörer samt ledare, entreprenörer och experter från näringslivet. Här möts man över generationer och diskuterar affärsidéer, företagande, entreprenörskap och framtida tillväxtbranscher.

Under finalen går juryn igenom skriftliga underlag från de 21 bolag som i en tidigare screeningprocess valts ut av en expertpanel. Bolagen håller en muntlig presentation för juryn och efter det ges gott om tid för diskussion och feedback. Tre vinnare väljs ut och premieras under banketten med kapital och kompetens.  


Om SSE Business Lab

SSE Business Lab är Handelshögskolans företagsinkubator som har accelererat startups sedan 2002. Under åren har 140 företag gått igenom inkubatorn och ett flertal framgångsrika företag har skapats, däribland Klarna, Advisa, Quinyx, Yollibox, Fraktus, Ciceron, House of Radon, FastDev för att nämna några. Företagen har tillsammans över 1,9 miljarder kronor i omsättning och fler än 1000 anställda enligt 2013 årsredovisningar.