Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan återackrediteras av EQUIS

Handelshögskolan i Stockholm har idag fått en femårig återackreditering av EQUIS (European Quality Improvement System).
Ackrediteringen gäller hela högskolan vilket innebär att samtliga utbildningar, forskning och administration  anses hålla hög kvalitet.
 
− Det är glädjande att få bekräftat att Handelshögskolan i Stockholm håller en hög internationell standard, säger Karl-Olof Hammarkvist, rektor vid Handelshögskolan. En femårig ackreditering är ett bevis på att vi åtnjuter högt förtroende och är en viktig del i vår strävan att locka studenter och medarbetare från hela världen.
 
EQUIS-ackrediteringen är ett internationellt system för kvalitetssäkring av högre ekonomutbildningar i hela världen. En EQUIS-ackreditering riktar sig till hela lärosätet och inte till en enskild utbildning. Processen fram till en ackreditering går ut på att lärosätet gör en gedigen genomgång av sin totala verksamhet, vilken sammanställs i en självvärderingsrapport. Rapporten utgör underlag för en bedömargrupp av akademiker och näringslivsrepresentanter som under några dagar besöker lärosätet och på plats bedömer kvaliteten i verksamheten. Vid besöket träffar gruppen studenter, medarbetare, företagsintressenter och alumner.
 
En erhållen ackreditering måste förnyas vart femte år, och den är därmed ett viktigt instrument för att kontinuerligt förbättra kvaliteten i verksamheten. Hittills har EQUIS ackrediterat 144 lärosäten i 39 länder.
 
Läs mer om EQUIS: www.efmd.org/html/home.asp

För mer information, kontakta gärna:

Karl-Olof Hammarkvist, rektor, Handelshögskolan i Stockholm
Telefon: 08-736 90 00
E-post: karl-olof.hammarkvist@hhs.se

SSE