Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan lanserar diplomatutbildning med Sciences Po i Paris

Handelshögskolan har slutit avtal om ett double degree-samarbete med Sciences Po i Paris, en av världens främsta högskolor inom internationella relationer.

Ambitionen är att skapa en topputbildning för den som är intresserad av en framtid inom diplomati, internationella organisationer, och annan samhällsrelaterad verksamhet.

Programsamarbetet ger dubbla masterexamina, en i ekonomi från Handelshögskolan och en i internationella relationer från Sciences Po.

−    Samarbetet med Sciences Po är ett viktigt steg mot att ännu tydligare etablera Handelshögskolan som en internationell högskola med ambitionen att utbilda ledare som kan forma och påverka morgondagens samhälle, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Det tvååriga programsamarbetet är öppet för sökande från hela världen och kommer att kunna välkomna upp till ett tiotal studenter med början hösten 2015. Flera programkombinationer är möjliga och blivande studenter måste uppfylla antagnings- och programkrav för de sökta programmen vid båda skolorna. Första året tillbringas på Sciences Po i Paris för studier i internationella relationer och andra året på Handelshögskolan i Stockholm för studier i företagsekonomi och nationalekonomi. Efter avslutade studier får studenterna en masterexamen från vardera skola.

Sciences Po har sedan tidigare ett fåtal liknande programsamarbeten med framstående skolor som Columbia University, London School of Economics, Bocconi University och University of St Gallen.

Som stöd i utformningen av programsamarbetet har Handelshögskolan haft en referensgrupp bestående av Inga-Britt Ahlenius (f.d. undergeneralsekreterare FN), Frank Belfrage (kabinettsekreterare UD), Erik Belfrage (ordförande Svenskt Näringslivs Internationella Råd) och Trita Parsi (ordförande National Iranian-American Council, Washington DC), som bidragit i egenskap av att vara alumner från Handelshögskolan i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Strannegård, rektor Handelshögskolan i Stockholm
E-post: lars.strannegard@hhs.se
Tel: 08-736 90 11

SSE