IFL vid Handelshögskolan utreder anklagelse om diskriminering
– Vi har nolltolerans mot diskriminering på IFL och Handelshögskolan och därför var det självklart att ta anklagelsen på allvar och utreda saken, säger Karl-Olof Hammarkvist, styrelseordförande i IFL.
IFL medger att rekryteringen i höstas hanterades felaktigt och har erbjudit gottgörelse, trots att tiden för att på laglig grund framställa skadeståndskrav har passerats. Den juridiska utredningen visar att det inte har skett någon diskriminering, men att kvinnan hade rimlig anledning att tro att ett bindande anställningsavtal uppkommit.
Medarbetaren har bjudits in till diskussioner och erbjudits kompensation för felaktigheter i rekryteringsprocessen. Idag, den 30 april, har kvinnan framställt krav på skadestånd för diskriminering och brott mot lagen om anställningsskydd, dock utan att ange någon summa. Hon hävdar också att uppgiften om att hon avböjt att medverka i den juridiska utredningen skulle vara osann.
– Vi tillbakavisar bestämt påståendet om att vi skulle ha diskriminerat kvinnan, men vi är mer än villiga att göra rätt för oss när det gäller det som blev olyckligt, nämligen att vi inte hanterade själva rekryteringsprocessen på ett bra sätt, säger Karl-Olof Hammarkvist som är styrelseordförande i IFL och också rektor för Handelshögskolan i Stockholm.
Det har under april inte varit möjligt att få till stånd ett nytt möte med medarbetaren, som i dag har fått ett erbjudande om samtal för att reda ut det som varit och försöka komma överens om ett avslut som är acceptabelt för båda parter.
För mer information, kontakta:
Karl-Olof Hammarkvist, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm
Mobil: 070-862 51 36
E-post: karl-olof.hammarkvist@hhs.se