Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Angående QS Rankings i Dagens industri

Den ranking som DI hänvisar till, QS Rankings, är intressant och vi följer resultaten i denna såväl som andra rankinglistor med stort intresse.

Det är dock värt att notera att många rankinglistor i sin undersökningsmetodik gynnar universitet och handelshögskolor med många forskare och som utexaminerar många studenter. Handelshögskolan är en liten skola med 1700 studenter jämfört med Copenhagen Business School som har mer än 20 000 studenter.

Trots detta kan man konstatera att Handelshögskolan i samma QS Rankings placerar sig på nionde plats vad gäller nationalekonomi, som ledande handelshögskola i Skandinavien. Financial Times genomför regelbundet en internationell rankning där Handelshögskolan aktivt medverkar. I denna ranking är Handelshögskolan ledande i Norden och vårt ’Master of Science program in Finance’ placerar sig på plats 13 i världen.

När man ska bilda sig en uppfattning om ett lärosäte är det viktigt att inte enbart ta fasta på en enskild rankning, utan på en noggrann och samlad bedömning av flera faktorer som också inkluderar till exempel arbetsmarknad, ämnesutbud och pedagogisk expertis.

Mer information om QS Rankings metodologi.

Artikeln i Dagens industri.

SSE