Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

IFL lanserar risk management-program i samarbete med WHU

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm lanserar till våren ett helt nytt öppet program för högre chefer i finanssektorn som vill utveckla sin förmåga att hantera risk och göra risk management till en del av sin affär. Risk Management for Executives genomförs i nära samarbete med WHU, Otto Beisheim School of Management, i Tyskland med deltagare från hela Europa. 

– HHS och WHU har mycket gemensamt som små, icke-statliga skolor med framstående forskning och topprankade utbildningsprogram. Genom samarbetet kan vi luta oss mot den djupa expertisen och erfarenheten inom dessa frågor på båda skolorna, säger Bo Becker, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och programledare för Risk Management for Executives.

Han har utvecklat programmet i nära samarbete med professor Garen Markarian på WHU Executive Education. Båda kommer att medverka i programmet, och modulerna genomförs omväxlande i Sverige och i Tyskland.

– Behovet av risk management drivs av två faktorer: dels företagens egna behov, som till exempel påverkas av tilltagande globalisering, och dels från lagar och regleringar, där förändringstrycket är ännu större. För finansiella företag har mängden regler, och deras komplexitet, ökat enormt sedan den finansiella krisen 2008-2009, säger Bo Becker.

Introduktionen av Basel III för banker och Solvency för försäkringsbolag är bara några exempel.

I takt med att behovet av Risk Management växer, ökar storleken på den organisation som mäter, rapporterar och tar helhetsansvar. Det gör deras uppgift mer strategiskt central, särskilt i finansiella företag, och mer komplex. Operativa enheters resultat på risksidan mäts allt mer noggrant. Det skapar i sin tur nya utmaningar.

Programmet är framtaget för att möta dessa. Det baseras på verkliga case och fokuserar på insikter från företagens vardag som har praktisk relevans. Det handlar om att se riskhantering som ett verktyg för att skapa värde.

– Programmet kommer att lyfta fram insikter från USA, Europa och Asien, för att ge deltagarna ett globalt perspektiv på riskanalys, säger Garen Markarian, professor i ekonomi vid WHU.

För mer information, kontakta
Anna-Maria Watz, marknadschef, anna-maria.watz@ifl.se, 0725 54 24 05
Ingrid Engström, vd, ingrid.engstrom@ifl.se, 0725 45 60 05

IFL vid Handelshögskolan i Stockholm är ledande inom Executive Education och affärsutveckling i Norden och rankas av Financial Times som en av de främsta i Nordeuropa. Varje år går över 3000 högre chefer och ledare från näringslivet och offentlig sektor någon av IFLs program inom general management, finans, ledarskap, strategi och styrning. Se vidare www.ifl.se.

SSE