Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Årets MBA-stipendiat är Gustaf Haag

För nionde året i rad delas ett stipendium ut för Executive MBA-studier vid Handelshögskolan i Stockholm. Stipendiet på 465 000 kronor utlyses av Dagens industri i samarbete med Handelshögskolan samt utbildning.se och delas ut till nästa generations ledare, i syfte att stärka svenskt näringsliv. 

− Syftet med stipendiet är att främja vidareutbildning och höja kompetensnivån bland nästa generations ledare, säger Karin Wiström, Handelshögskolan i Stockholm.

Stipendiet ges till en person som genom sina prestationer hittills och framtida potential förväntas kunna få maximal utväxling av programmet. Genom att stärka sitt ledarskap och sin kompetens inom ansvarsfull affärs- och verksamhetsutveckling kommer kandidaten kunna verka till fördel för sitt företag eller sin organisation och vara en god ambassadör för Sverige. Särskild vikt läggs vid personens potential att skapa nya affärer genom entreprenör- eller intraprenörskap och genom Sverigebaserade affärer på en internationell marknad.

2016 års MBA-stipendium går till Gustaf Haag, med följande motivering:

”På ett framgångsrikt sätt kombinerar Gustaf entreprenörskap och samhällsengagemang, både i rollen som ordförande för Scouterna och som Partner och Analyschef inom Stellum Kapitalförvaltning. Gustaf är en ambitiös, intelligent och drivande person som brinner för att bidra till ett bättre samhälle. Han har trots sina unga år redan åstadkommit mycket och vi ser en stor potential i honom, och hans möjlighet att inspirera unga framtida ledare och därigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Genom SSE MBA-programmet får Gustaf gedigen kunskap och stöd i att uppnå sin fulla potential i nuvarande och framtida ledarroller.
Med sin erfarenhet, engagemang, passion och inre drivkraft är Gustaf en mycket värdig mottagare av 2016 års MBA-stipendium.”

− Jag känner mig mycket glad och hedrad över stipendiet. Det är en fantastisk möjlighet att utvecklas som individ i en akademisk miljö och jag ser fram emot att få dela erfarenheter och perspektiv med spännande personer från andra branscher och bakgrunder, säger Gustaf Haag om att ha blivit utsedd till årets MBA-stipendiat.

Juryn har bestått av Carl Johan Bonnier, styrelseordförande Bonnier AB; Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri; Mattias Säker, VD utbildning.se; David Perrone, Head of Marketing & Development, Skatt, KPMG och alumn från Executive MBA-programmet samt Karin Wiström, Programchef SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Karin Wiström, Programchef SSE MBA, karin.wistrom@hhs.se, 070-651 21 43

SSE