Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Alumni blir ny VD för SSE Business Lab

Douglas Stark tar den 1 juli över rollen som VD för SSE Business Lab och i slutet av året flyttar labbet till det så kallade A-huset, Arkitekthögskolans gamla lokaler.

Douglas Stark rekryterades till Budbee direkt efter avslutade studier på Handelshögskolans kandidatprogram, där han som student arbetade extra på SSE Business Lab i ett och ett halv år. Han kommer närmast från en roll som Chief Operating Officer (COO) på före detta labbföretaget Budbee. Han har också en bakgrund i Försvarsmakten som chefstolk för den svenska insatsen i Afghanistan efter genomförd utbildning i persiska vid Försvarets Tolkskola.

- Labbet var en central del av min studietid, och ledde dessutom till ett unikt första jobb som varit fantastiskt lärorikt. Entreprenörskap är en central del av Handelshögskolans verksamhet och historia, och att få komma tillbaka till skolan i den här rollen känns viktigt och framför allt riktigt roligt, säger Douglas Stark.

- SSE Business lab är en central del i Handelshögskolans innovationsarbete. Douglas tar med sig nätverk och praktiska erfarenheter från start-up-sektorn och kan som alumn från Handelshögskolan också bidra till att ytterligare förstärka SSE Business Labs position i vårt stora nätverk, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan.

Flytten till A-huset, som är beläget mitt emellan Handelshögskolan och KTH innebär att SSE Business Lab tar ett kliv närmare de många entreprenörsnätverk som finns runt KTH och behåller samtidigt närheten till kärnverksamheten på Handelshögskolan.

Avgående vd Erik Wetter kommer att vara baserad vid Handelshögskolans hållbarhetscenter Misum och fokusera på Big Data både inom ramen för forskning och utbildning, samt även internationella projekt och policyfrågor via ideella organisationen Flowminder.