Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Handelshögskolan innehar två platser bland Hållbarhetssveriges 101 mäktigaste

Vår rektor Lars Strannegård och Lin Lerpold, chef för Handelshögskolans forskninginstitut Misum, är representerade när Aktuell Hållbarhet listar Sveriges 101 mäktigaste inom området hållbarhet.

”Det glädjer mig att vårt forskningsinstitut, Mistra Center for Sustainable Markets, fortsätter göra stora avtryck inom hållbarhetsområdet. Vår forskning bidrar direkt till utbildningen och till att forma morgondagens ledare. Då är det extra roligt att få så positiv respons på vårt bidrag till hållbarhetsnyttan.”, säger Lars Strannegård.

Läs mer om Lars Stranngård  (Rankad 23)
Motivering: Under de tre år som Lars Strannegård varit rektor för Handelshögskolan har han drivit igenom flera stora och viktiga förändringar som är kopplade till hållbarhet. Tillsammans med Mistra har Handels etablerat ett centrum för hållbara marknader och skapat en ny professur på området. De har också startat forskningsprogrammet ”Hållbara finansiella system”. Sist men inte minst har satsningen”Global challenges” lanserats som ett spår i den stora kandidatutbildningen.

Läs mer om Lin Lerpold (Rankad 27)
Motivering: Utvecklingen av Handelshögskolans nya kunskapscenter går snabbt framåt. Misums chef Lin Lerpold gör dessutom en viktig insats med sitt hårda arbete för att hållbarhet ska ses som en naturlig del i undervisningen på Handels.

Se hela listan här.