Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

David Domeij utsedd till professor i nationalekonomi

David Domeij har utsetts till professor i nationalekonomi av styrelsen för Handelshögskolan i Stockholm.

David Domeij är en välrenommerad forskare inom makroekonomi, med särskild inriktning på finans- och penningpolitik, ojämlikhet och arbetsutbud. På Handelshögskolan undervisar han i makroekonomi både på grundnivå och på våra executive education-program, och var under flera år programansvarig för masterprogrammet i nationalekonomi.

- Jag är både glad och stolt över att ha utsetts till professor vid Handelshögskolan som erbjuder en mycket inspirerande miljö med fantastiska kollegor och studenter, säger David Domeij.
 
David Domeijs forskning söker svaren på frågor som är centrala för såväl den svenska som den internationella debatten. Hur ska finans- och penningpolitik utformas för att undvika eller mildra makroekonomiska kriser? Varför är det så mycket mer lönsamt att utbilda sig om man bor i USA än om man bor i Sverige? Är det samhällsekonomiskt försvarbart att, som Sverige, satsa på näst intill gratis förskola? Genom sin forskning har David Domeij kommit fram nya och djuplodande svar på dessa och många andra frågor.


David Domeij erhöll sin doktorsgrad vid Northwestern University under handledning av Dale Mortensen som år 2010 mottag Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Till Handelshögskolan kom David Domeij 1998 där han är en inspirerande och pedagogisk huvudlärare på den obligatoriska kursen i makroekonomi vid Handelshögskolan.

För mer information, kontakta gärna:
David Domeij, professor vid institutionen för nationalekonomi, Handelshögskolan i Stockholm

David.Domeij@hhs.se

08-736 92 15