Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Maria Smith från ICA Sverige AB är årets MBA stipendiat

För tolfte året i rad delas ett stipendium ut för Executive MBA-studier vid Handelshögskolan i Stockholm. Stipendiet på 465 000 kronor utlyses av Dagens industri i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm samt utbildning.se och delas ut till nästa generations ledare, i syfte att stärka svensk konkurrenskraft.

− Syftet med stipendiet är att främja vidareutbildning och höja kompetensnivån bland nästa generations ledare, säger Karin Wiström, programchef för MBA programmet vid Handelshögskolan i Stockholm.

Stipendiet ges till en person som genom sina prestationer hittills och framtida potential förväntas kunna få maximal utväxling av programmet. Genom att stärka sitt ledarskap och sin kompetens inom ansvarsfull affärs- och verksamhetsutveckling kommer kandidaten kunna verka till fördel för sitt företag eller sin organisation och vara en god ambassadör för Sverige. Särskild vikt läggs vid personens potential att skapa nya affärer genom entreprenör- eller intraprenörskap och genom Sverigebaserade affärer på en internationell marknad.

2019 års MBA-stipendium går till Maria Smith, Senior Manager Corporate Responsibility Strategy & Development, ICA Sverige AB, med följande motivering:

"Maria är en senior hållbarhetschef på ICA. Hon är visionär och en god lyssnare som drivs av passion med ett starkt driv och engagemang. Genom ICA har Maria en bra plattform för att göra skillnad när det gäller ansvarsfull affärs- och verksamhetsutveckling inom ett mycket viktigt område.

Maria är, liksom stipendiejuryn, starkt övertygad om att ett fortsatt framgångsrikt hållbarhetsarbete kommer att kräva mer kunskap om affärsmannaskap och kundfokus, för att skapa fler konkurrensfördelar och tillväxtmöjligheter. Genom Handelshögskolan i Stockholms MBA-program kommer Maria att få ytterligare kraft att driva på hållbarhetsfrågorna i sin omvärld, och handfasta kunskaper och verktyg inom management, för att nå sin fulla potential både i nuvarande och framtida ledarroller. Med sin erfarenhet, bakgrund och potential är Maria en mycket värdig mottagare av MBA-stipendiet år 2019".

Jag är så tacksam för de möjligheter som detta stipendium ger mig. Jag ser fram emot att tillsammans med de andra deltagarna vidareutvecklas som person, ledare och chef. Jag hoppas också att Handelshögskolans Executive MBA Program kommer att stärka min kompetens och mitt nätverk så jag kan vara en inflytelserik kraft i arbetet med att forma näringslivet i en än mer hållbar riktning.
Maria Smith

Juryn har bestått av Carl Johan Bonnier, Ordförande Bonnier AB; Peter Fellman, Chefredaktör Dagens industri; Mattias Säker, COO Educations Media Group; Sina Vosough, Vice President R&D Seco Tools och alumn från Executive MBA-programmet samt Karin Wiström, Programchef SSE MBA, Handelshögskolan i Stockholm.

För ytterligare information vänligen kontakta: 
Karin Wiström, Programchef SSE MBA, karin.wistrom@hhs.se, 070-651 21 43

SSE