Go to main navigation Navigation menu Skip navigation Home page Search

Tidigare världsmästaren I boxning, Anna Laurell Nash, blir ny verksamhetschef för Center for Sports and Business

Handelshögskolan i Stockholm har rekryterat Anna Laurell Nash, före detta olympisk boxare och tvåfaldig världsmästare, som ny verksamhetschef för Center for Sports and Business. Laurell Nash kommer att leda centrets initiativ för att främja innovation och utveckling där idrott och näringsliv möts.

Center for Sports and Business växlar upp. Nyligen inrättades en ny professur med fokus på idrott (The Linder Chair in Sports and Business), tack vare en generös donation. Centret har även inlett ett samarbete med Riksidrottsförbundet. Utnämningen av Anna Laurell Nash som verksamhetschef är den senaste av centrets stora satsningar.

Anna Laurell Nash bidrar med gedigen erfarenhet till sin nya roll som verkställande direktör, inte bara från sin framgångsrika karriär som boxare. Hon har också suttit i styrelsen för de Aktivas kommitté i Sveriges olympiska kommitté, där hon har arbetat för att främja idrottares rättigheter och bidragit till utvecklingen av svensk sports governance (styrning inom idrott).

Utöver sina idrottsliga framgångar har Laurell Nash en gedigen akademisk bakgrund med en doktorsexamen i kemi. Hennes unika kombination av kompetens inom idrott, forskning och ledarskap gör henne till ett utmärkt val för att driva Center for Sports and Business framåt.

Tillgängliggörande av forskning inom svensk idrott

– Center for Sports and Business går nu in i en väldigt spännande fas. Jag ser fram emot att arbeta med framtidens ledare, särskilt studenterna på Handelshögskolan, och att dela med mig av mina erfarenheter från idrottens värld genom att integrera konceptet "mind-body-soul". Jag hoppas också kunna bidra till att göra forskning och utveckling mer tillgänglig för alla inom den svenska idrottsrörelsen samt stödja unga entreprenörer inom idrottssektorn, säger Anna Laurell Nash.

Särskilt brinner hon för att förbättra stödet för elitidrottare i Sverige, som ofta lever på extistensminimum trots sina prestationer. Genom program som Management Diploma for Athletes syftar vill centret inspirera och skapa nya karriärmöjligheter för idrottare när den aktiva karriären går mot sitt slut.

– Elitidrottare har egenskaper som är ovärderliga i näringslivet, såsom ledarskapsförmåga, målfokus och envishet. Idrottare på världsnivå måste kunna projektleda, hantera framgångar och motgångar, klara av press och fatta svåra beslut – allt medan de tränar för att bli bäst i sin sport. Fler insatser borde göras för att ta tillvara på och utveckla dessa färdigheter utanför idrottssammanhang, säger Anna Laurell Nash.

Denna strategiska rekrytering är ett viktigt steg i centrets strävan att bli en global ledare i inom området idrott och näringsliv, genom att främja banbrytande forskning, innovativa partnerskap och ledarskap inom idrottsindustrin.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Anna Laurell Nash till vårt team. Vi ser fram emot att kombinera hennes praktiska erfarenhet inom idrott och idrottspolitik med vår forskningsexpertis för att skapa initiativ som formar framtiden för både idrott och näringsliv och positionerar centret som en ledare inom detta dynamiska område, säger professor Martin Carlsson Wall, forskningschef vid Center for Sports and Business.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Laurell Nash
Verksamhetschef, Center for Sports and Business
Tel: 0762-34 16 68
Email: anna.laurell.nash@hhs.se

Martin Carlsson-Wall
Professor och forskningschef, Center for Sports and Business
Tel: 0730-44 09 00
Email: martin.carlsson-wall@hhs.se

Om Handelshögskolan i Stockholm 

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer. 

Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, som garanterar att både undervisning och forskning håller högsta internationella standard. Handelshögskolan är också den enda svenska medlemmen i CEMS och PIM, som är samarbeten mellan ledande handelshögskolor i världen, vilket bidrar till den höga kvalitet som Handelshögskolan är känd för.​

Presskontakt

Ylva Mossing
Content and Media Relations Manager
Email: ylva.mossing@hhs.se
Telefon: +46 730 97 26 16

Mer information om Handelshögskolan i Stockholm, samt alla våra pressmeddelanden, hittar du på hhs.se.

SSE Sports and Business SIR Leadership Management News Press release